Zaalhandbal heren: DIOS wint in slotseconde

DIOS is na een moeizaam en spannend duel tegen hekkensluiter Atomium'61 met de schrik vrijgekomen. In de Ballonhal had de thuisclub grote moeite met de Rotterdamse opponent die niets te verliezen had en zelfs brutaal een voorsprong nam in de eerste helft. Na ruim 20 minuten spelen stond Atomium'61 met 8-6 voor en halverwege de wedstrijd leidden de bezoekers zelfs met 13-12.

Het duurde in het tweede bedrijf lang voordat DIOS de orde hersteld had. Ruim acht minuten voor tijd was de marge twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg: 20-18. Deze marge leek voldoende om de wedstrijd te winnen, echter de hekkensluiter vocht zich terug en kwam gelijk: 21-21. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg DIOS een strafworp mee en de van een schorsing teruggekeerde Frank Koole zorgde in een heksenketel voor de bevrijdende 22-21 overwinning. Voor Koole was het zijn zesde treffer. DIOS staat tweede met vier punten achterstand op koploper Handbal Venlo.

De reserves van Koornneef/Quintus zijn in sporthal Bloemhof in Aalsmeer tegen de elfde nederlaag van het seizoen aangelopen. De reserves van Fiqas/Aalsmeer waren in eigen huis met 30-21 te sterk voor de Heulse ploeg. Quintus staat één punt boven de degradatiestreep.