Archief

Zaalhandbal dames: louter nederlagen regioploegen

Eerste divisie

Zowel Veneco/VELO als de reserves van Virto/Quintus liepen zondagmiddag tegen een nederlaag op.

De Wateringse ploeg verloor van Targos BEVO met 29-25. De thuisploeg speelde in de VELO-hal een prima wedstrijd en dit kan de basis zijn voor de komende wedstrijden. De ruststand was 16-14 in het voordeel van de Limburgse bezoekers. VELO, dat op een elfde plaats staat, blijft een kleine marge van drie punten houden op de onderste plaatsen. Het verschil met de middenmoot bedraagt nu vier punten.

De verrassing van het speelweekeind kwam uit Kwintsheul. Hekkensluiter Nieuwegein wist twee belangrijke punten te behalen tegen Quintus. In de Van der Voorthal won Nieuwegein met 22-18 en behaalde hiermee de tweede overwinning van het seizoen. Quintus speelde de wedstrijd met veel jeugdspeelsters die toch fysiek te kort kwamen tegen de in degradatienood verkerende tegenstander. Quintus zakte door de nederlaag van plaats twee naar plaats drie. Nieuwegein kwam twee punten dichterbij WPK/Westlandia en Westfriesland/SEW 2, die nu nog maar twee punten meer hebben.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia zijn tegen de zesde nederlaag van het seizoen aangelopen. In de Europahal Vleuten verloor Westlandia van Leidsche Rijn. De Naaldwijkse selectie heeft te maken met een blessuregolf en dat had invloed op de samenstelling van het reserveteam. Coach Tim Zuijderwijk moest het doen met drie opbouwspeelsters, vijf hoekspeelsters en een keepster. Het gebrek aan wissels en de oplopende vermoeidheid waren redenen waardoor Leidsche Rijn betrekkelijk eenvoudig de vijfde overwinning van het seizoen kon bijschrijven. Na een voordelige ruststand van 14-7 won de thuisploeg met 28-14. Westlandia staat samen met HWC gedeeld tiende.