Archief

Regio-basketballers in mineur naar kerstdagen

Westland Stars heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse van het rayon verloren van Lokomotief. De Rijswijkers waren in de Westlandhal met 55-86 te sterk.



Westland Stars deelt momenteel de tweede plaats met twee andere ploegen en heeft zich door de nederlaag niet los kunnen maken van de directe belagers. Op basis van doelsaldo staan de Westlanders nu zelfs vierde. Lokomotief verstevigt door de winst de greep op de vijfde plaats.





Aanvoerder Stefan van den Beukel is kort maar krachtig in zijn analyse over het wedstrijdverloop. "De intensiteit was vandaag veel te laag. Dat uitte zich op veel manieren. Laag schotpercentage, te weinig felheid richting de man met de bal. Losse ballen werden niet nagejaagd. Erg jammer." Toch blijft de spelverdeler niet hangen in negativiteit. "Er rest nu maar één ding: Lokomotief uit met minimaal 31 punten verslaan", aldus Van den Beukel





De heren van Green Eagles gaan ook niet met een prettig gevoel naar de winterpauze. De formatie uit Maassluis was thuis niet opgewassen tegen het Rotterdamse Baros: 75-85. Green Eagles komt uit in de tweede divisie en moet nog alle zeilen bijzetten in de strijd tegen degradatie.