Archief

Alarm over vrachtverkeer op duinfietspad

De Heijdse bewonersvereniging Hint heeft alarm geslagen over de illegale bevoorrading van strandtenten via het duinfietspad. De vereniging heeft bevestigd gekregen, dat de provincie Zuid-Holland de aanvraag voor een ontheffing in behandeling heeft genomen.

"Het is wat ons betreft onaanvaardbaar dat een illegale situatie, die aantoonbaar de veiligheid van de fietsers en wandelaars geweld aandoet, mogelijk wordt gelegaliseerd. Wij hebben het college van B en W van de gemeente Westland dan ook dringend verzocht alles in het werk te stellen om te voorkomen dat een mogelijke ontheffing wordt verleend", aldus Hint.

Al langer is bekend, dat er door bestelwagens over het duinfietspad wordt gereden om strandpaviljoens te bevoorraden. Begin oktober stelde wethouder Ouwendijk in een commissievergadering, dat gebruikmaking van het toeristisch fietspad een milieudelict is. Als tijdelijke oplossing werd toen gedacht aan bevoorrading met behulp van golfkarretjes vanuit Ter Heijde.

Hint stelt, dat veilig fietsen of wandelen op een gedeelte van het fietspad op veel momenten niet of nauwelijks meer mogelijk is. Het vrachtverkeer kan op dit fietspad komen, doordat om andere veiligheidsredenen er op de fietspaden geen rood/witte paaltjes meer geplaatst mogen worden.

De strandtenthouders zijn verplicht om hun paviljoens via het strand te bevoorraden. Handhaving lijkt op "dweilen met de kraan open", want het blijft maar doorgaan, aldus Hint. Volgens de vereniging zou de gemeente bij herhaling van dit illegaal gebruik desnoods de vergunningen van de overtreders moeten intrekken.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen