Zaalhandbal heren: Quintus met de schrik vrij

Koornneef/Quintus had een moeilijke avond in de streekderby tegen Hellas. De Heulse ploeg kwam acht seconden voor tijd met de schrik vrij, nadat doelman Lars Hemmes de laatste aanval van Hellas onschadelijk wist te maken. Door deze redding won Quintus met 19-18 en blijft het in de race voor een plaats in de kampioenspoule. De achterstand op plaats vijf is twee punten. Quintus kwam voor het eerste dit seizoen niet boven de 20 gescoorde doelpunten.

De gehele wedstrijd lang ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. Aan Heulse zijde had men moeite om overtal-situaties goed uit te spelen. Het was een spannende wedstrijd waarin de ploegen weinig tot score kwamen. Hellas leidde halverwege de wedstrijd met 10-8. Na de pauze werd het gat zelfs drie treffers in het voordeel van de thuisploeg (14-11). Daarna kwam Quintus sterk terug en leidde het zelfs met 17-15.

In de laatste tien minuten ging de wedstrijd nek aan nek. Vier minuten voor tijd was de stand 18-18, waarna de winnende treffer ruim twee minuten voor tijd viel. Maker van deze treffer was hoekspeler Lex Dofferhof, die zijn ploeg in de tweede helft op sleeptouw nam.