Archief

GBW: vertrek Bureau Jeugd Zorg onaanvaardbaar

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) vindt de sluiting van het Bureau Jeugd Zorg in Naaldwijk onaanvaardbaar. De fractie vindt, dat er binnen Westland ruimte moet blijven voor gesprekken die om bepaalde redenen niet bij de mensen thuis kunnen plaatsvinden.

In de raadsvergadering van september maakte de GBW-fractie melding van een op handen zijnde verhuizing van het bureau. Wethouder De Goeij stelde, dat men niet op geruchten moest reageren en geen onrust moest creëren.

"Nu blijkt uit een brief van BJZ, dat per 16 december de verhuizing een feit is", aldus GBW in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Voortaan moeten de Westlanders die bij Bureau Jeugd Zorg moeten zijn, naar de Neherkade in Den Haag.

GBW zegt: "Naaldwijk is voor de (jeugdige) bezoekers een vriendelijke en vertrouwde omgeving. Dit in tegenstelling tot de locatie Neherkade. Deze is grootschalig en ook intimiderend vanwege beveiligers bij de ontvangst. Bovendien is de reis op zich al een bedreiging voor de kinderen. Al met al een zeer ongewenste situatie."



De fractie wil onder meer weten, wat de wethouder sinds september ten aanzien van Bureau Jeugd Zorg heeft gedaan en of het college stappen gaat ondernemen om de verhuizing terug te draaien.