Archief

Genomineerden 'Sportvrouw Westland 2014'

De genomineerden voor de onderscheiding 'Sportvrouw van het jaar 2014' van de gemeente Westland zijn bekendgemaakt. In aanmerking hiervoor komen de schaatssters Dione Voskamp (langebaan) en Lara van Ruijven (shorttrack) en de atlete Marlies Jongerius.

Voskamp werd dit jaar eerste op het NK Supersprint voor B-junioren en op de 1.000 en 500 meter bij het NK Allround voor B-junioren. Op dat laatste toernooi eindigde ze als derde in het eindklassement. Aan haar erelijst voegde de Lierse tevens een tweede plek op het NK Sprint voor B-junioren toe.

De Naaldwijkse Van Ruijven was dit jaar actief op de Olympische Spelen in Sochi. Daarnaast werd ze eerste met de relayploeg op de .3000 meter tijdens het EK Shorttrack.

Hardloopster Jongerius uit Wateringen won dit jaar het NK 5.000 meter bij de vrouwen 35-plus en werd tweede op de 1.500 meter vrouwen 35+.

De winnaars van de sportprijzen zullen op donderdag 18 december bekend gemaakt worden tijdens het Westlands Sportgala in het Quintus-complex in Kwintsheul.

Vanaf komende vrijdag 19.00 uur tot maandagavond 19.00 uur zijn de genomineerde sportvrouwen te zien op WOS TV.