Zaalhandbal heren: DIOS wint in LImburg

De reserves van Koornneef/Quintus zijn tegen de tiende nederlaag van het seizoen aangelopen. In de Van der Voorhal was Sittardia te sterk voor de thuisploeg. De Limburgers wonnen met 29-24 na een voordelige marge bij rust van 13-11. Voor de Heulse ploeg was het de achtste nederlaag op rij. Quintus staat twaalfde en staat één plaats boven de degradatiestreep. Bij de Heulse ploeg werd Roy Verlaan topscorer met 9 treffers. Stef Kester was de beste speler en kwam tot zeven doelpunten.

DIOS heeft na een spannende wedstrijd tegen de reserves van Targos BEVO twee punten in de bus meegenomen. De ploeg uit Midden-Delfland en BEVO ontliepen elkaar in sporthal De Heuf in Panningen weinig. Na de eerste helft leidde DIOS met 14-12. De eindstand werd 26-25 voor de bezoekers. Frank Snelder werd topscorer met 9 treffers, waaronder zes benutte strafworpen. DIOS staat nu gedeeld tweede met HARO Rotterdam en WHC. Alle drie ploegen hebben 19 punten. Koploper blijft Handbal Venlo, dat vier punten voorsprong heeft op de naaste achtervolgers. Volgende week komt hekkensluiter Atomium'61 op bezoek in de Ballonhal in Den Hoorn.

WPK/Westlandia heeft de zevende overwinning van het seizoen behaald en blijft daardoor aan kop. In sporthal De Pijl was de thuisploeg duidelijk een maat te groot voor HWC, dat voorlaatste stond. Westlandia had geen enkele moeite met de opponent. Na een ruststand van 12-7 in het voordeel van Westlandia won het uiteindelijk met 27-17. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Deltasport.