Zaalhandbal dames: Westlandia wint van VELO

WPK/Westlandia heeft de tweede overwinning van het seizoen behaald. De Naaldwijkse ploeg wist in de streekderby tegen Veneco/VELO een mooie zege te behalen. Westlandia heeft uit de twee onderlinge wedstrijden drie punten overgehouden, dit is de helft van het totale puntentotaal. Het eerst eodnerlinge treffen eindigde op de openingsdag van het seizoen in een 15-15 gelijkspel.

VELO opende de derby goed en nam een 6-2 voorsprong na ruim zeven minuten. VELO wist deze marge te behouden en 10 minuten voor de rust leidden de bezoekers met 12-8. In de resterende minuten van de eerste helft profiteerde Westlandia van een overtal situatie. VELO kreeg het benauwd, maar wist met een voorsprong de rust in te gaan: 14-13.

Na de pauze ging Westlandia door waar het aan het eind van de eerste helft was gebleven. De thuisploeg scoorde drie keer op rij en nam een 16-14 voorsprong. VELO scoorde daarna tegen, maar de thuisploeg liep uit naar 18-15. Het verzet van VELO brak mede door het goede keeperswerk van de Naaldwijkse Kim van Vliet. Westlandia won uiteindelijk met 26-23.

Westlandia is nu op gelijkte hoogte gekomen met de reserves van SEW en heeft nog drie punten achterstand op VELO. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij United Breda, dat ook in de onderste regionen te vinden is. VELO ontvangt Targos VEVO, dat op een vijfde plaats terug te vinden is.

De reserves van WPK/Westlandia hebben de degradatiewedstrijd tegen HWC in winst omgezet. De dekking van de Naaldwijkse ploeg gaf uiteindelijk de doorslag in een wedstrijd waarin weinig gescoord werd. Na een 6-6 ruststand won Westlandia met 12-10. Het was de derde overwinning in een thuiswedstrijd uit vijf beurten. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Leidsche Rijn.