Archief

Mandy van den Berg blij met WK-loting

De Nederlandse voetbalsters moeten het volgend jaar bij het wereldkampioenschap in groep A opnemen tegen gastland Canada, China en Nieuw-Zeeland. Dat heeft de loting in Ottawa zaterdag uitgewezen. Oranje dwong vorige week voor het eerst in de geschiedenis, ten koste van Italië, een ticket voor het mondiale toernooi af.

Aanvoerder Mandy van den Berg was tevreden over de loting. "Mooie tegenstanders en wat een geweldige wedstrijden gaan we spelen. We hebben er ontzettend veel zin in en gaan ons de komende maanden optimaal voorbereiden", zei Van den Berg. De Westlandse reageerde op haar twitter-account enthousiast.

Oranje heeft nog nooit van Canada gewonnen. Van de tien ontmoetingen werden er acht verloren en twee keer werd het een gelijkspel. De laatste wedstrijd was in 2013. Ook tegen China speelde Nederland tien duels, wat voor Oranje één keer winst en vijfmaal verlies opleverde, vier duels eindigden onbeslist. Nieuw-Zeeland en Nederland troffen elkaar vier keer. Oranje boekte twee overwinningen, eenmaal werd het gelijk en Nieuw-Zeeland zegevierde een keer.

Categorieen:
Westland Algemeen