Zaalhandbal heren: ruime overwinning Quintus

Koornneef/Quintus heeft een belangrijke overwinning behaald in de strijd om het behalen van de kampioenspoule. In de Van der Voorthal werd Alphadeur/Houten met 28-18 verslagen. Coach Rene Zwinkels had vanwege een aantal blessuregevallen een beroep gedaan op good-olds Wesley Roeleveld en Pascal Eversteijn. De Heulse ploeg speelde een solide wedstrijd. Na een opening van 3-2 na ruim tien minuten spelen, wist Quintus in de volgende 13 minuten de tegenstander een knock-out uit te delen. De stand was inmiddels 11-3 in het voordeel van de thuisploeg. De ruststand was 14-6.

Na de pauze werd het verschil tussen beide ploegen snel groter (20-8). Houten kwam nog terug tot zeven doelpunten (24-17), maar dichterbij kwamen de bezoekers niet. Quintus won uiteindelijk met 28-18. Het was de tweede keer dit seizoen dat een ploeg minder dan 20 keer wist te scoren tegen de Heulse ploeg.

Quintus heeft nu nog twee punten achterstand op de nummer vijf van de ranglijst en deze plaats geeft recht op plaatsing voor de kampioenspoule. Gezien het programma van E&O (nummer vijf) en Quintus heeft de Heulse ploeg een zwaarder programma in de resterende vijf wedstrijden.