Zaalhandbal dames: winst Schipluiden en Quintus, verlies Verburch

De reserves van Virto/Quintus hebben de tweede wedstrijd op rij weten te winnen. In sporthal De Vijfkamp in Eindhoven leidde QUintus halverwege het duel met 13-10. Na de pauze behield de Heulse ploeg de voorsprong en won met 24-19. Voor Quintus was het de zesde overwinning in een uitwedstrijd. De Heulse ploeg heeft ten opzichte van andere ploegen in deze competitie de meeste uitduels gewonnen. Lisa Warmerdam speelde een goede wedstrijd.

Tweede divisie B

Verburch heeft aan de uitwedstrijd tegen Gemini geen punt overgehouden. In sporthal Oosterpoort in Zoetermeer bleek middenmotor Gemini een te groot obstakel voor de Poeldijkse ploeg. De keepster van Gemini stond goed te keepen evenals haar collega Jolanda Barendse. Daarnaast was Verburch enkele keren ongelukkig in het afronden door het raken van paal en lat. Gemini won na een voordelige ruststand van 11-5 met 23-15. Verburch blijft hekkensluiter.

Hoofdklasse D

Schipluiden blijft koploper in haar klasse na een soevereine overwinning op middenmotor Leidsche Rijn.. In de Postkogekohal had trainer Bouke Troost wederom een beroep gedaan op speelsters die niet in de selectie zaten. Deze speelsters lieten het gekregen vertrouwen niet beschamen. Met een enorme beleving wist de ploeg het tegenstander Leidsche Rijn zeer lastig en moeilijk te maken. Na een 14-11 ruststand stond in de tweede helft geen maat op Schipluiden zowel aanvallend als defensief. Na 60 minuten stond een 31-19 klinkende overwinning op het scorebord.