Archief

Weinig ruimte voor Dario Fo bij Leuningjes

Een eventuele samenwerking tussen Dario Fo/Koperen Kees en sociaal-cultureel centrum De Leuningjes in Poeldijk gaat lastig worden. Verhuizing van de Leuningjes naar de Voorstraat lijkt uitgesloten en voor Dario Fo is in de Julianastraat weinig plek.

De twee partijen hebben onlangs elkaars pand bezocht. In De Leuningjes blijkt op dit moment geen plek te zijn voor opslag van de toneelkleding van Dario Fo. "Wij dachten een ruime kelder te hebben, maar die is daarvoor toch te klein", aldus Jeanette Hubbeling van De Leuningjes.

Ook de huidige kantoorplekken in De Leuningjes zijn te beperkt voor Dario Fo. Wel zou de theatergroep de repetitieruimten in het sociaal-cultureel centrum, in overleg met de huidige gebruikers, kunnen gebruiken.

In De Leuningjes zijn op dit moment onder meer een kinderdagverblijf en een bibliotheek gehuisvest. Ook zangkoor Deo Sacrum en muziekvereniging Pius X zijn huurders. Het lijkt onmogelijk al die activiteiten naar het veel kleinere gebouw van Dario Fo te verhuizen.

Komende week spreken de bestuurders van beide partijen met elkaar. Daarna wordt meer duidelijk.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen