Archief

Schorsingen regiovoetballers

Diverse voetballers uit onze regio hebben hun schikkingsvoorstel gekregen naar aanleiding van hun rode kaarten in de vorige speelronde. Een overzicht:

Daniel Furtado Oliveira van Excelsior Maassluis heeft een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden gekregen vanwege zijn rode kaart tegen Scheveningen. Hij kreeg die kaart vanwege gemeen spel. Furtado Oliveira gaat in beroep tegen dit voorstel. Medespeler Hamit Alptekin kreeg geen wedstrijd schorsing, omdat de twee gele kaarten die hij in dezelfde wedstrijd pakte, zijn eerste van dit seizoen zijn. Daarom kan de verdediger zaterdag meedoen tegen SC Genemuiden.

Martijn le Congé (FC 's-Gravenzande) kan op zaterdag ook gewoon in actie komen voor zijn club tegen RVVH. Hij kreeg ook twee gele kaarten in de thuiswedstrijd tegen Quick Boys, maar wordt dus niet geschorst. VDL-keeper Tim Teerlink moet alleen de derby tegen MVV '27 missen, vanwege zijn rode kaart voor een handsbal buiten het zestienmetergebied tegen Die Haghe.

Er zijn wel flinke schikkingsvoorstellen voor Tom Lobert (Honselersdijk) en Bob Janmaat (Den Hoorn). Lobert heeft vanwege zijn natrappende beweging tijdens de wedstrijd tegen Quick Steps een schikkingsvoorstel van zeven wedstrijden gekregen. Het is nog niet bekend of de verdediger van Honselersdijk in beroep gaat. Den Hoorn-verdediger Janmaat mag vier wedstrijden niet voetballen. Hij kreeg zondag na de wedstrijd tegen GSC Esdo een rode kaart vanwege beledigen, aldus de strafcode die hier is toegepast.