Archief

Nog steeds veel hondenpoep bij molen Monster

Het hondenpoepprobleem op het grasveld bij molen De Vier Winden in Monster is nog altijd niet opgelost. Dat laat bestuurslid Dick Schalke desgevraagd weten aan WOS Media. "Hondenbezitters vertikken het gewoon om de poep op te ruimen."

GemeenteBelang Westland vroeg een jaar geleden aandacht voor de situatie. De fractie wilde dat BOA's (buitengewoon opsporingsambtenaren) met regelmaat zouden gaan controleren. Dat was volgens het college van burgemeester en wethouders echter geen optie.

Schalke laat weten, dat de gemeente wel in gesprek is gegaan met het molenbestuur. Inmiddels is er een automaat met opruimzakjes neergezet, met een briefje erbij waarop staat 'Wilt u zo vriendelijk zijn de poep zelf op te ruimen'. Bij controles zijn ook boetes uitgedeeld. De maatregelen lijken echter geen effect te hebben.

Onlangs kwamen twee schoolklassen de molen bezoeken. Schalke: "Ik zei van tevoren nog: 'Kijk uit waar je loopt', maar toch waren er meerdere kinderen met poep onder hun schoen. Die heb ik toen schoongemaakt voor ze de molen binnengingen. Anders wordt het binnen zo vies."

"Iedere vrijdag maait een vrijwilliger van ons het gras", gaat Schalke verder. "Van tevoren ruim ik dan de hoopjes poep op. Dat zijn er vaak wel zo'n veertig of vijftig." Schalke spreekt geregeld hondenbezitters aan. "Maar die zeggen dan, dat ik het maar moet bekijken."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen