Archief

Nieuw beleid voor huisvesting arbeidsmigranten

De gemeente Westland gaat nieuw beleid ontwikkelen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Van het plan uit 2012 is nagenoeg niets terecht gekomen. Dat plan omvatte vooral een aanbod van vestigingslocaties aan marktpartijen. Maar die hebben er om uiteenlopende redenen geen invulling aan gegeven.

Nog steeds wil de gemeente Westland 2.000 extra bedden voor arbeidsmigranten creƫren. Dat is evenveel als de ambitie van de stad Den Haag en van de overige gemeenten in Haaglanden.

In juni 2012 ging het om negen locaties voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten buiten de woonkernen. Het oogmerk was de oprichting van vier zogeheten Polenhotels met maximaal 500 bedden per stuk. Daartoe werd een keus uit negen locaties geboden. Enkele van die locaties gelden overigens nog als actuele opties.

Dinsdagavond werden in de raadscommissie Ruimte enkele denkrichtingen voor nieuw beleid geschetst. Daarbij zijn vijf opties aangegeven, te weten:

* het bevorderen van veel kleinschalige projecten;

* huisvesting op het erf van tuinders zelf;

* (grootschalige) huisvesting in de kernen;

* huisvesting in leegstaande/leegkomende zorgcentra en dergelijke;

* gecombineerde locaties voor starters, studenten en arbeidsmigranten.



Het is de bedoeling om in de januarivergadering van de raadscommissie Ruimte te gaan discussiƫren over de oplossingsrichtingen om daarna de uitkomsten te vertalen in een voorstel.

Categorieen:
Westland Algemeen