Archief

Automobilisten 'te gast' op skateroute

Automobilisten zijn op het nieuwe skateroutenetwerk in Midden-Delfland straks 'te gast' bij het recreatieve verkeer. De Oostveenseweg en de Willemoordseweg worden na openstelling van de nieuwe A4 omgedoopt tot zogenoemde fietsstraten. Verkeer mag hier maximaal 30 in plaats van 60 kilometer per uur rijden.

Deze wegen zijn een alternatief voor andere skateroutes in de gemeente, waar bewust obstakels komen. Dit om ongelukken tussen skaters en andere verkeersdeelnemers te voorkomen, zo liet wethouder Horlings dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering. Commissielid Los (PvdA) noemde de routes met obstakels "skateroutes die vlees noch vis zijn".

Op de Oostveenseweg en Willemoordseweg, kan straks juist hard aan één stuk door geskatet worden. Om ook hier te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren, is gekozen voor de fietsstraat met een lagere snelheid.

Het skatenetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem en het beslaat in totaal negentig kilometer. Het is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland in het kader van compensatie voor de aanleg van de verlengde A4.