Archief

Wethouder stuurt brief over pupillengoals

Wethouder El Mokaddem van Westland gaat sportverenigingen een brief sturen over het eventuele gebruik van onveilige 'pupillendoelen'. Dat was maandagavond de uitkomst van een kort beraad in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Het onderwerp was aangekaart door raadslid Frank Rijneveen (GemeenteBelang Westland). Aanleiding voor hem was een krantenartikel over een ernstig ongeluk met zo'n pupillendoel in Utrecht, waardoor een jongen tijdelijk in een coma raakte.

Rijneveen wilde aanvankelijk, dat het college van B en W samen met de sportverenigingen inventariseert hoeveel onveilige pupillengoals er bij de Westlandse clubs aanwezig zijn en daarna de uitkomsten bespreekt in de betreffende raadscommissie.

El Mokaddem wees er op, dat de veiligheid primair de verantwoordelijkheid van de verenigingen is. Afgesproken werd, dat hij als wethouder een brief over deze kwestie aan de verenigingen stuurt. Tevens krijgen ambtenaren de boodschap mee om ook op dit punt hun ogen de kost te geven bij hun bezoek aan de sportcomplexen.

Categorieen:
Westland Algemeen