Archief

Samenwerking belangrijk voor behoud Midden-Delflandgebied

Alleen wanneer steden als Delft, Rotterdam en Den Haag zeggen: "Midden-Delfland is onze tuin, hier mag je niet aankomen", alleen dan kan het gebied overeind gehouden worden. Dat zei Marja van Bijsterveldt, voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging dinsdagmorgen op WOS Radio.

Aanleiding van haar uitspraak vormde een debat dat maandagavond in Op Hodenpijl werd gehouden. Dit debat vormde de start van het themajaar 'Stad-Land' van de vereniging. Staatssecretaris Dijksma zou daarbij aanwezig zijn, maar zij zegde af vanwege de vogelgriep-uitbraken in ons land. Ongeveer 250 geïnteresseerden kwamen op de avond af.

Omdat het Rijk niet meer direct over dit soort gebieden gaat, is samenwerking tussen de lagere overheden belangrijk. "De provincie heeft daarin een belangrijke coördinerende taak", aldus Van Bijsterveldt. "De gemeente zelf heeft de rol van dagelijks bestuur. Maar het kan niet zonder de steden rondom ons. Als die zich mede-eigenaar voelen, kunnen we Midden-Delfland overeind houden."

Op maandag 30 maart komen de burgemeesters van Rotterdam en Den Haag langs in Op Hodenpijl. Zij kunnen dan hun visie op Midden-Delfland toelichten.