Archief

Medewerkers Nature's Pride uit ziekenhuis

De twee medewerkers van Nature's Pride in Maasdijk die woensdagochtend ter observatie in een ziekenhuis waren opgenomen, mochten aan het einde van de dag weer naar huis. Dit is woensdagavond door het bedrijf bekendgemaakt. Verder twijfelt het bedrijf er sterk aan, dat een partij sugarsnaps (peulvruchten) de oorzaak van de onwelwordingen is geweest.

Alle locaties waar mensen onwel geworden zijn, zowel in productieruimtes als op andere afdelingen, zijn onderzocht. Uit voorzorg is een partij sugarsnaps, waar op dat moment aan werd gewerkt, apart gezet. "Het is onwaarschijnlijk dat deze groente de oorzaak is van het incident. De meeste mensen die onwel werden, hadden geen contact met dit product", stelt Nature's Pride.

Om uit te sluiten dat de partij sugarsnaps van invloed is geweest, zijn monsters opgestuurd naar twee onafhankelijke laboratoria, namelijk Groen Agro Control en Laboratorium Zeeuws-Vlaanderen. De uitslag van de test zou er binnen 24 uur moeten zijn.

Nature's Pride, leverancier van exotische groeten en fruit, ontruimde rond 10.00 uur in de ochtend het bedrijfspand, nadat diverse medewerkers onwel waren geworden. Die medewerkers werden duizelig en kregen hoofdpijn. "Snel waren alle 413 aanwezigen buiten, de ontruiming verliep rustig", aldus het bedrijf.Hulpdiensten waren snel ter plekke en boden zorg aan de 22 medewerkers die last hadden. Directeur Shawn Harris: "We zijn geschrokken van het incident, de gezondheid van onze medewerkers gaat natuurlijk voor alles. We zijn heel blij dat de ontruiming snel en rustig is verlopen en dat het iedereen goed lijkt te gaan."

De brandweer heeft gezocht naar de oorzaak van het incident. 's Middags om 13.00 uur werd toestemming gegeven om het pand weer te gebruiken. Er was geen gevaar voor de gezondheid. Uit metingen van de brandweer en meetsystemen van het bedrijf zelf, bleek dat er geen sprake is geweest van afwijkingen in de luchtkwaliteit.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen