Archief

Dieven gepakt bij 'ophalen' iPhone

De politie hield dinsdagmiddag twee 18-jarige jongeren aan op verdenking van diefstal en heling van een gestolen iPhone. De aanhouding was grotendeels te danken aan het alerte handelen van een inbraakslachtoffer.De bewoonster van een woning aan de Opstalweg in Naaldwijk ontdekte afgelopen weekend dat er was ingebroken. Daarbij was haar mobiele telefoon weggenomen. Met behulp van getuigenverklaringen en onderzoek hield de politie in de nabije omgeving van de woning de twee vermoedelijk inbrekers aan.

De gestolen telefoon bleef op dat moment onvindbaar. Beide verdachten zaten het hele weekend vast en werden maandag in vrijheid gesteld. Zij weigerden enige verklaring af te leggen en zonder gestolen telefoon bleek het lastig om beide verdachten aan de inbraak te koppelen.Het slachtoffer gaf de zoektocht niet op en bleef haar mobiele telefoon via een applicatie genaamd 'Find my iPhone' volgen. Ze zag dat haar telefoon zich in de buurt van de Opstalweg zou bevinden. Ze keek naar buiten en zag de twee mannen lopen die dat weekend waren opgepakt op verdenking van inbraak in haar woning.

De vrouw alarmeerde direct de politie, die enkele minuten later de verdachten aanhield. Kennelijk hadden de verdachten de telefoon in de buurt verstopt en kwamen ze hem nu ophalen. Om het verhaal rond te maken, bleek ook na de tweede aanhouding de telefoon spoorloos verdwenen. Met behulp van een speurhond werd in de nabije omgeving gezocht naar de telefoon, die werd aangetroffen vlakbij de Opstalweg.

Beide verdachten zitten nog vast en hun betrokkenheid bij de woninginbraak is wederom punt van onderzoek.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen