Archief

Weer problemen met Schansbrug

De Schansbrug in Maassluis vertoont opnieuw gebreken. De brug in het historische centrum van de stad kreeg in 2012 nog een grondige renovatie. Nu blijken diverse veren, waarmee de brug in de hoogste stand wordt gezet, gebroken. Op donderdag 8 en vrijdag 9 mei wordt de brug tussen 7.00 en 18.00 uur afgesloten voor reparaties.

De Schansbrug heeft de Maassluise gemeenteraad al heel wat hoofdbrekens gekost. De renovatie duurde vanwege de slechte staat allereerst langer dan gedacht. Daarnaast moest de brug na openstelling meerdere malen worden afgesloten voor reparaties. De geraamde kosten liepen op van 400.000 euro tot 756.000 euro.

Kort nadat de brug begin juni 2012 was geopend, bleek dat hij verkeerd op z'n assen was gezet en opnieuw dicht moest. In juli werd de brug nogmaals afgesloten, omdat hij niet voldeed aan de veiligheidseisen van de gemeente. Zelfs daarna vertoonde de brug nog enkele kleinere gebreken.

Nu blijken dus diverse veren stuk. Uit voorzorg worden ze allemaal vervangen. Het auto- en scheepvaartverkeer is op de betreffende dagen bij de Schansbrug gestremd. Er is uitzondering voor voetgangers, fietsers en scooterrijders: zij mogen er wel door.

Categorieen:
Maassluis Algemeen