Archief

'Onnodige verkeersdruk Maasdijk'

De werkzaamheden ten behoeve van het Maasdijkplein zorgen voor onnodig meer verkeer op de Maasdijk. Progressief Westland (PW) ergert zich daaraan. Vooral de situatie ter hoogte van de Pettendijk zorgt voor weinig begrip bij de fractie.

Verkeer dat vanuit 's-Gravenzande in de richting van Maasdijk rijdt, kan niet meer rechtsaf de Pettendijk op. In de huidige situatie moeten bestuurders verder over de Maasdijk en bij de rotonde bij het Nollaantje en Honderdland draaien om zo weer terug te keren naar de kruising, alwaar zij links de Pettendijk op kunnen. Vooral vrachtverkeer dat naar Maasdijk en bedrijventerrein Maasambacht moet, zou hier veel last van hebben.

PW wil dat de gemeente in gesprek met de provincie gaat om het rechtsaf slaan toch mogelijk te maken. Volgens de fractie is hiervoor voldoende ruimte.

De partij maakt zich verder ook zorgen over het sluipverkeer dat veroorzaakt wordt door de opnieuw ingestelde verkeerslichten. Bestuurders komen hierdoor op verschillende momenten op de dag vast te staan op de Maasdijk. De werkzaamheden duren een kleine elf maanden.