Archief

Langdurige afwikkeling Arend Sosef voorzien

De afwikkeling van het faillissement van Arend Sosef wordt een langdurige kwestie. Volgens de curatoren hebben zich honderden crediteuren met zogeheten eigendomsaanspraken gemeld en zij verwachten er nog meer. Met de afwikkeling hiervan zal zeer veel tijd gemoeid zijn, aldus de curatoren.

Dat staat in hun eerste openbare verslag over het omvallen van het in Honselersdijk zetelende tuinbouwtoeleveringsbedrijf, dat begin dit jaar ruim driehonderd mensen hun baan kostte.

De omzet van Arend Sosef, die in 2011 circa 75,8 miljoen euro bedroeg, was in 2012 nog gestegen tot 87,5 miljoen euro. In 2011 boekte het concern een verlies van 1,5 miljoen, wat in 2012 opliep tot in totaal 1,9 miljoen euro. De cijfers over 2013 zijn nog niet bekend.

Arend Sosef heeft bij klanten een bedrag van 13,1 miljoen euro aan vorderingen uitstaan. Rabobank Westland heeft op haar beurt nog bijna 13,6 miljoen euro van Arend Sosef te goed.

Om de kantoorinventaris en bedrijfsmiddelen te gelde te maken, komen er vanaf volgende maand acht internetveilingen. Deze worden gehouden in de periode van 22 mei tot 20 juni.