Archief

Twintig lintjes in Maassluis

Achttien Maassluizers, een Delftenaar en een inwoner van Oud-Beijerland hebben vrijdag een koninklijke onderscheiding gekregen ter gelegenheid van Koningsdag. Negentien van hen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kregen de bijbehorende versierselen in de Grote Kerk in Maassluis uitgereikt. Éen inwoner mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd:

Aad Verouden, omdat hij zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor voor het maatschappelijke leven in Maassluis en Delft. In Maassluis was hij tussen 1995 en 2000 voorzitter van de Stichting Onder Een Dak te Maassluis. Deze stichting begeleidt en ondersteunt psychisch en psychosociaal kwetsbare mensen van 18 jaar en ouder. Sinds 2000 is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Stoed. Ook is hij sinds 2011 voorzitter van de Stichting Kinderopvang BOR in Maassluis. De heer Verouden woont in Delft.

Tot lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

Theo van den Akker - Lid van de advieswerkgroep beleid Protestante Gemeente Maassluis. Sinds 1978 verricht hij ook vrijwilligerswerk voor de Gereformeerde Kerk van Maassluis. Van den Akker is ook actief voor onder meer de Protestants Christelijke Ouderen Bond in Maassluis.

Riekje Akkerman-Nieuwstraten - Heeft zich verdienstelijk gemaakt voor herdenkingen aan de Tweede Wereldoorlog. Voornamelijk via het uitvoeringscommissie van de Stichting Geuzenverzet 1940 - 1945 (nu de Stichting Geuzenpenning).

Gerard Beneken genaamd Kolmer - Heeft zich verdienstelijk gemaakt als voorzitter van Vereniging Bewoners Belangen Maassluis, waarmee hij tussen 2000 en 2003 de belangen van alle huurders in Maassluis behartigde. Ook was hij in 1994 één van de oprichters van Dierenhoek 't SPARRETJE.

Meindert Brandsma - Heeft zich ingezet voor de Christelijke Gereformeerde Kerk in Maassluis. Dit deed hij als penningmeester, diaken, scriba en ouderling. Bovendien was hij tussen 2003 en 2010 mantelzorger voor een specifiek allochtonengezin. De heer Brandsma is tevens vrijwilliger bij vluchtelingenwerk.

Hermien Bulsink - Heeft zich ingezet voor het Rode Kruis. Zij is vrijwilliger bij District Nieuwe Waterweg en het Rode Kruis-project voor de Maassluise partnerstad Kezdivasarhely in Roemenië.

Jaap Cats - Heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de Protestantse Kerk in Maassluis. Voornamelijk op het gebied van muziek. Zo doet hij de muzikale begeleiding bij kerkdiensten in de Ark en de Immanuëlkerk en was hij in 1995 medeoprichter van het Huisorkest van de Immanuëlkerk. Cats is medeoprichter van de BIKA-band in de kerk voor verstandelijk gehandicapten.

Jacques van Eck - Is acttief binnen de zweefvliegerij, onder meer als instructeur bij de zweefvliegclub Deelen, de Eindhovense Aeroclub en de Nijmeegse Aeroclub en is examinator namens de Rijksluchtvaartdienst. Van Eck was tevens actief binnen hockeyvereniging Evergreen en de Nederlandse Club in Zuid-Frankrijk, een vereniging van Nederlanders die, al dan niet permanent, wonen aan de Côte d'Azur.

Leny van der Endt - Heeft zich ingezet voor de muziek. Onder meer als docente piano aan de Maassluise Muziekschool. Ook verzorgde ze muzikale begeleiding bij kerkdiensten.

Bert Engel - Heeft zich ingezet bij Vereniging van Recreatietuinders De Vluchtheuvel. Hij had hier verschillende bestuurlijke taken en is momenteel. Tevens is hij vrijwilliger bij Dierenhoek 't SPARRETJE.

Marja de Heer-van Buuren - Heeft zich ingezet voor de ouderen in Maassluis, onder meer bij de Stichting Ouderenwerk Maassluis en in het Ontmoetingscentrum De Vliet.

Job Kleinendorst (Oud-Beijerland) - Was net als de heer Verouden actief bij de Stichting Onder Een Dak (Stoed). Hier was hij tot 2013 bestuurslid en vicevoorzitter van de Raad van Toezicht.

Nico van der Lelij - Actief bij voetbalclub MSV'71 sinds de oprichting in 1971. Hij was er voetballer, jeugdtrainer en begeleider van de pupillen en de junioren; ook was hij trainer van een selectie-elftal. Tevens is hij lid van de pr-commissie. In die functie schrijft hij wedstrijdverslagen en heeft hij contact met de pers.

Trijntje Noordhof-de Vries - Heeft zich verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger voor de Gereformeerde Kerk van Maassluis.

Cock Paalvast - Actief voor de ondernemers van Maassluis. Onder meer bij de voormalige Ondernemers Federatie Maassluis en Koopcentrum Binnenstad. Bij beide organisaties was hij bestuurslid.

Tino Simons - Heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de vogelsport in Nederland. Hij was actief lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Ria Sosef-Vijverberg - Heeft zich verdienstelijk gemaakt voor het maatschappelijke leven en vooral voor de Rooms-katholieke kerk.

Lenie Vroegindeweij-van Bommel - Heeft zich ingezet voor de ouderen in Maassluis, onder meer bij de Stichting Ouderenwerk Maassluis en in het Ontmoetingscentrum De Vliet.

Karel Zwaard - heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de muziek. Zo had hij vele jaren een muziekwinkel aan de Noordvliet, was klarinettist bij de Maassluise Harmonie en drijvende kracht achter het Kerstnachtzingen.

Wim Warbout - Vervulde vele functies binnen de (voorgangers van de) Wijkgemeente Iona van de Protestante Gemeente te Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen