Archief

Lintjesregen in Westland

In totaal 29 Westlanders hebben vrijdagochtend ter gelegenheid van Koningsdag een lintje gekregen. In De Leuningjes in Poeldijk kregen zij de versierselen opgespeld door burgemeester Sjaak van der Tak.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

Aart Boerma uit 's-Gravenzande zet zich sinds 1991 in voor de gereformeerde kerk. Van 1996 tot 2010 was hij voorzitter van voetbalvereniging SV 's-Gravenzande. Onder zijn voorzitterschap kwam de fusie tot FC 's-Gravenzande tot stand. Daarnaast zet hij zich sinds 2003 in voor PUM Nederland, een hulporganisatie met als doel armoedebestrijding op vier continenten.

Erik de Borst uit Monster zette zich in de jaren '90 in voor het onderwijs in Westland. Voor vv Monster, de voorganger van sportclub Monster, organiseerde hij verschillende toernooien en de jaarlijkse jeugdkampen. In 2010 werd hij afgevaardigde bij de districtsvergaderingen van de KNVB. Borst is ook nauw betrokken bij ontwikkelingsprojecten van diverse vrijwilligersorganisaties in Roemenië.

Jan Kouwenhoven uit De Lier zet zich sinds 1978 in voor de stimulering van de chrysantensector in Nederland. Daarnaast was hij 13 jaar lang actief voor de Adviesraad van het Milieu Programma Sierteelt (MPS). Hij was mede initiatiefnemer van een mondiaal erkend milieukwaliteitsmerk. Verder heeft hij zich ingezet voor handbalvereniging ODIS, het Varend Corso Westland en Kom in de Kas, Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld in Wateringen en de Druiventuin in Monster.

Wim Smit uit Maasdijk verricht sinds de jaren zeventig op diverse vlakken vrijwilligerswerk voor Excelsior Maassluis. Ook was hij penningmeester van het Wielercomité Maasdijk. Daarnaast heeft Smit vele bestuursfuncties vervuld. Momenteel is hij voorzitter van onder meer het Kern Overleg Maasdijk, WOS Media en de Stichting Vrienden van het Varend Corso Westland.

De volgende personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Nico Arkesteijn
uit Naaldwijk - Directeur van basisschool De Regenboog in Naaldwijk, vrijwilliger Tennisvereniging Honselersdijk en Hockey Vereniging Westland en van 2010 tot 2014 raadslid van Westland.

David Bassie uit 's-Gravenzande - Vanwege het vervaardigen van lesmateriaal voor het van bouwtechniekonderwijs.

Frits Berendse uit Wateringen - Mantelzorger die zich daarnaast verdienstelijk heeft gemaakt voor Schaakvereniging Pomar in Den Haag, vv Quintus in Kwintsheul en de buurtpreventie Kwintsheul.

Neeltje van den Berg - van der Kaaij uit De Lier - Zet zich sinds de jaren tachtig in voor stichting Dorcas. Daarnaast deed ze vrijwilligerswerk voor de PKN Vredekerk in de Lier en de Christelijke Maatschappelijke Vrouwenbeweging Passage.

Henk Bogaards uit De Lier - Heeft zich vanaf 1959 ingezet voor de kerk. Sinds 1973 is hij vrijwilliger bij de Protestantse Kerk in Nederland te De Lier.

Frans Brabander uit Poeldijk - Onder meer sinds 1973 collectant, collectecoördinator en sinds 1997 ook bestuurslid van de KWF Kankerbestrijding, afdeling Poeldijk.

Corry van der Goes-Bontje uit Naaldwijk - Heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de kerk in Naaldwijk. Organiseert de collecte haar woonplaats voor het Prinses Beatrix Spierfonds en het Longfonds.

Jan den Hoed uit De Lier - Vrijwilligerswerk voor diverse bouworganisaties, De Timmerwerf in De Lier, de Gereformeerde Kerk in De Lier en CDA Westland.

Marja van Heijningen-Hummelman uit Naaldwijk - Sinds 1983 vrijwilliger van het Nederlandse Rode Kruis. Gaf in van 1988 tot 1998 EHBO-lessen op basisschool Speelleerhorst in Naaldwijk.

Nicolaas Hoogenraad uit 's-Gravenzande - Actief als onder meer vrijwilliger bij Sportvereniging FC 's-Gravenzande, de Nederlands Hervormde Gemeente, de restauratie van de Dorpskerk.

Piet Janssen uit Poeldijk - Sinds 1960 vrijwilliger bij de parochie H. Bartholomeus in Poeldijk. Heeft zich ook verdienstelijke gemaakt voor de toneelvereniging St. Genesius in Poeldijk.

Nel van Kleef-van Koppen uit Poeldijk - Vrijwilliger bij de Zonnebloem, afdeling Poeldijk en De Terwebloem. Daarnaast is zij vanaf 1987 actief als vrijwilliger bij de vereniging De Westlandse Schaatsers.

Tiny van der Knaap uit Monster - Was lid van de ouderraad en leesmoeder bij de St. Aloysius Basisschool in Monster. Daarnaast was ze vrijwilliger bij tennisvereniging MLTV'90 in Monster. Sinds 1990 is zij vrijwilliger bij het themapark De Westlandse Druif.

Nico van der Knaap uit Naaldwijk - Al 47 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging Westlandia, later ook bij sportvereniging Honselersdijk. Daarnaast heeft hij diverse vrijwilligersfuncties bekleed.

Piet van der Knaap uit Wateringen - Was van 1979 tot 1994 voorzitter van Scouting Wateringen en vanaf 1994 lid van het stichtingsbestuur. Daarnaast is al hij al 30 jaar lang actief voor het Oranjecomité Wateringen.

Irma Kollöffel-Kuijsten uit Maasdijk - Heeft zich vanaf 1969 ingezet voor de kerk in Rotterdam en werd later bestuurslid van het christelijk basisonderwijs in Maassluis. Daarnaast vrijwilliger van tennisvereniging Be Quick in Maassluis, atletiekvereniging Waterweg en de Roparun.

Jan Meijer uit De Lier - Sinds 1981 vrijwilliger bij en vanaf 1993 bestuurslid van EHBO-vereniging De Lier. Vanaf 1990 is hij actief als vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk in De Lier. Verder is hij 10 jaar vrijwilliger bij het revalidatiezwemmen in zwembad Vreeloo in De Lier.

Bert Melkert uit Wateringen - Vrijwilligerswerk ten behoeve van ouderen en alleenstaanden. Was daarnaast vrijwilliger bij Tafeltje-dek-je Wateringen, de cliëntenraad van en vrijwilliger bij zorgcentrum De Ark in Wateringen, theatergroep Wateringen en peuteropvang De Hummelhof.

Truus Nugteren-Sepers uit Wateringen - Sinds 1978 vrijwilliger bij de bibliotheek in Kwintsheul. Daarnaast is zij al 19 jaar ambtsdrager van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Wateringen.

Teus van der Plaat uit Wateringen - Vervult sinds 1993 diverse functies bij de Hervormde Gemeente Wateringen.

Bea van Staalduinen uit 's-Gravenzande - Was van 1978 tot 1986 kampleider en kok van het jaarlijkse jeugdkamp van de Hervormde Gemeente 's-Gravenzande. Daarnaast was ze vrijwilliger bij de Schakel in Sonnevanck, verpleeghuis De Kreek, het Roosevelthuis in Doorn, de Hervormde Vrouwen Dienst 's-Gravenzande en Hospice Beukenrode in Naaldwijk.

Eef van der Starre uit Naaldwijk - Was 36 jaar bestuurslid van sportclub Monster. Zette zich onder meer in voor Bridgevereniging 'Bridge in de Noviteit' in Monster en de Oude Kerk in Naaldwijk.

Gerard Storm uit 's-Gravenzande - Heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de Nederlandse Hervormde Kerk in Monster, ouderenhuisvesting en diverse vogelverenigingen.

Kees Vriend uit Poeldijk - Van 1983 tot 1997 voorzitter van voetbalvereniging Verburch in Poeldijk, later financieel beheerder van de kantine. Zette zich daarnaast in voor het Varend Corso Westland.

Aad Zwinkels uit Wateringen - Drager bij de Dragersvereniging St. Barbara in Wateringen, waar hij ook penningmester was. Daarnaast is hij vanaf 2001 vrijwilliger bij het woon-zorgcentrum De Ark in Wateringen.