Archief

Coalitieakkoord: binnenstad nog aantrekkelijker maken

Het coalitieakkoord met de titel 'Maassluis dichtbij. Verbinden en vooruitzien' richt zich onder meer op de nieuwe verantwoordelijkheden die vanuit het Rijk komen op het gebied van zorg. Maar de partijen PvdA, CDA, VVD en VSP besteden ook duidelijk aandacht aan het bevorderen van toerisme in de binnenstad.

De coalitie wil bijvoorbeeld een 'straatje van ambachten' in de binnenstad. Door te voorzien in kleinschalige winkelruimtes met betaalbare tarieven en gericht op de oude ambachten, kunnen bedreigde beroepen een nieuwe toekomst krijgen, zo menen de betrokken fracties.

Bij het parkeerterrein aan de P.C. Hooftlaan bekijkt de coalitie de mogelijkheid voor een zwaaikom met afmeermogelijkheden voor pleziervaart en om ruimte te maken voor meer parkachtig groen. Er wordt ruimte gehouden om te parkeren. Bootjes moeten ook kunnen afmeren aan de Noordvliet en de Veerstraat bij nieuw te realiseren passantenplaatsen.

De opgeknapte binnenstad verdient volgens de coalitie een strak reclamebeleid, zodat het historische Maassluise centrum optimaal tot zijn recht komt met elegante reclame-uitingen.

Klik hier om het complete coalitieakkoord te downloaden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen