Archief

Gemeente af van Geestweg 2-4

De gemeente Westland heeft het woonhuis Geestweg 2-4 in Naaldwijk, dat 25 jaar heeft leeggestaan, eindelijk kunnen verkopen aan een projectontwikkelaar. In december 2010 sprak de gemeente nog de verwachting uit, dat de verkoop binnen enkele weken rond zou zijn.

Dit pand aan het begin van de Geestweg, op de hoek met de Van der Hoevenstraat, stond in 1989 op de nominatie gesloopt te worden om plaats te maken voor een rotonde. Uiteindelijk is ter plaatse volstaan met een kruising en hoefde de woning niet tegen de vlakte.

De locatie wordt nu vrijgemaakt van asbest. Daarna wordt gestart met sanering van de bodem. Als dat karwei klaar is, zal het pand - naar verwachting medio juni a.s. - te koop worden aangeboden. De koper heeft twee mogelijkheden. De eerste is het pand naar eigen inzicht en wens te herstellen en uit te bouwen; de tweede is om op dit stuk grond een geheel nieuwe woning te bouwen.

De woning kwam in 1989 leeg te staan door een ongeval van de bewoner. In 1995 werd het pand betrokken door De Schakel, een opvanghuis. Dat duurde tot aan 2001. Buurman Neerscholten kreeg in 2009 van de gemeente te horen, dat er schot in de zaak zou zitten. Vijf jaar later is de kogel door de kerk.