Archief

Zangers voor Poolse opera gezocht

Dario Fo en LTO Glaskracht zoeken zangers en zangeressen voor de Pools-Nederlandse opera Halka. De twee organisaties hebben de handen ineengeslagen om op deze wijze twee culturen dichter bij elkaar te brengen. Halka is de bekendste opera in Polen.

Het idee werd een jaar geleden gelanceerd. Sindsdien is er naar subsidies gezocht. Halka moet dezelfde impact krijgen als eerdere Dario Fo-producties als de opera's Carmen en Turandot en de musicals Kromme Jongens en Afstallen.

Volgens Dario Fo zijn Polen niet meer weg te denken uit de Westlandse gemeenschap. De kennis over de arbeidsmigranten is echter beperkt. Andersom weten Polen ook niet heel veel over de Westlanders. Via de opera moeten beide groepen elkaar beter leren kennen.

Pool of niet, iedereen kan mee doen. De zangers en zangeressen moeten wel van een uitdaging houden, want de liedjes zijn in het Pools. Op 12 mei begint de eerste repetitie. Wie meer informatie over het project wil, kan mailen naar info@dariofo.nl of bellen op 0174-244455.

Categorieen:
Westland Algemeen