Archief

Materiaalprobleem Martijn Roest voor WK

Door nieuwe richtlijnen van de UCI (de internationale wielerunie), is het de vraag of wielrenner Martijn Roest dit jaar kan deelnemen aan het wereldkampioenschap tijdrijden bij het aangepaste wielrennen. Volgens de aangescherpte regels moet de maximale afstand tussen zadel en het uiteinde van het stuur kleiner zijn dan voorheen, waardoor de Wateringse regerend wereldkampioen niet meer op zijn huidige fiets past.

"Met gewone aanpassingen krijgt Martijn niet meer de juiste houding, hetgeen resulteert in minder kracht en meer weerstand tijdens het fietsen", aldus vader Ben Roest. Volgens hem is omzetten van hand- naar elektronisch schakelen de oplossing, een investering waarmee een bedrag van 2.500 euro gemoeid is en welke alleen gerealiseerd kan worden door gelden van sponsors. Tot dusver fietste Roest zonder sponsoring en ontvangt hij evenmin een bijdrage van wielerbond KNWU, omdat zijn categorie niet Olympisch is.

Zowel in 2012 als in 2013 wist Roest het WK Tijdrijden op zijn naam te schrijven en sinds 2011 pakte hij drie jaar op rij de Nederlandse titel op dit onderdeel. Dit jaar vindt het WK op 14 juni plaats in Tsjechië.

Categorieen:
Wateringen Algemeen