Archief

Maassluizers bij overhandiging windmolen-petitie

De werkgroep Windturbines Nieuwe Waterweg in Maassluis is donderdag aanwezig bij het overhandigen van een windmolen-petitie in Den Haag. Deze wordt overhandigd aan de ministers Kamp en Schultz-van Haegen. Op die dag vergadert de Tweede Kamer over windenergie.

De petitie is een initiatief van de landelijke Stichting Windmolenklachten. In het document wordt opgeroepen tot een betere inpassing en regelgeving voor windturbines op land en zee. Burgers zouden meer moeten worden betrokken bij besluitvormingen en er moet minder subsidie naar de windmolens. De ondertekenaars willen, dat de investeerders zelf het financiële risico op zich nemen.

De werkgroep uit Maassluis bestaat met name uit bewoners van appartementencomplex 't Leye Lant. Zij vrezen voor overlast van geluid en slagschaduw door een nog te realiseren windmolenpark langs de Nieuwe Waterweg. Ook de gemeente Maassluis heeft bezwaar tegen het windmolenpark. Eén van windturbines komt namelijk dichterbij appartementencomplex 't Leye Lant te staan dan in eerste instantie was afgesproken met Rotterdam.

Categorieen:
Maassluis Algemeen