Archief

667.000 euro voor oplossen problemen Het Lint

Het gemeentebestuur van Midden-Delfland wil 667.000 euro uittrekken om de ventilatieproblemen in de multifunctionele accommodatie Het Lint in Den Hoorn op te lossen. In juni beslist de gemeenteraad over de besteding van het bedrag. Als ze akkoord gaat, beginnen de werkzaamheden in de tweede helft van dit jaar.

Het Lint is in de zomer van 2007 in gebruik genomen door onder meer de basisscholen Het Galjoen, de Mariaschool en Het Talent en kindercentrum 't Kickertje. Na de oplevering werden diverse problemen geconstateerd. De gemeente wijt dit aan het faillissement van de aannemer tijdens de bouw.

De betrokken partijen zijn eerder al aansprakelijk gesteld voor de problemen. Schadevergoedingen werden gebruikt om verbeteringen aan te brengen. Het regelen van de temperatuur in delen van het gebouw bleef echter problematisch.

Het college van b en w van Midden-Delfland trok eerder 300.000 euro uit voor vervanging van de gevelplaten van Het Lint. De gebruikers hadden last van lekkage. De gevelplaten waren bij de bouw niet naar behoren aangebracht.