Archief

Zaterdagvoetbal: titels voor Westlandia en Quintus

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft zich op twee speelronden van het einde veilig gespeeld in de topklasse. Een knap resultaat van de promovendus. Dit zelfde presteerde een andere promovendus, namelijk ONS Boso Sneek. De derde debutant Excelsior'31 moet vrezen voor degradatie. De tricolores wisten in de Bollenstreek zelf met 2-0 te winnen van degradant Ter Leede. Dit was voldoende om lijfsbehoud veilig te stellen. Op Paasmaandag speelt Excelsior Maassluis tegen Sportlust'46 in Woerden voor een plaats in de finale van de districtsbeker.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft nog een overwinning om veilig te zijn in de hoofdklasse. De debutant haalde in Vlaardingen drie punten op tegen de plaatselijke Zwaluwen. De 's-Gravenzandse ploeg won met 3-2 en zag concurrent Kloetinge gelijkspelen tegen XerxesDZB. Met de degradanten Oranje Wit en Heinenoord als tegenstander in de laatste wedstrijd lijkt handhaving een kwestie van tijd.

Tweede klasse C

HVC'10 lijkt het beoogde kampioenschap in een aantal wedstrijd te hebben weggegeven. De Hoekse Voetbal Combinatie verloor op eigen veld van Vitesse Delft. De Delftse opponent kwam 1-0 achter scoorde twee keer vlak achter elkaar en dat knakte de Hoekse ploeg. Het leverde uiteindelijk een 4-1 nederlaag op voor HVC'10. Mede-titelkandidaat Valken'68 kwam tegen DSVP met 2-0 achter, maar wist de wedstrijd toch winnend af te sluiten met 3-2. Valken'68 heeft met nog twee wedstrijden te gaan drie punten voorsprong op HVC'10.

Naaldwijk moet in ieder geval nacompetitie spelen voor lijfsbehoud. In de "topper" tegen Zevenhoven voor drie belangrijke punten om nummer 13 DUNO voor te blijven, wist Zevenhoven drie belangrijke punten te pakken. In Zevenhoven eindigde het treffen in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. Naaldwijk treft de komende twee wedstrijden Valken'68 en HVC'10 en weet DUNO in haar nek voor een p/d-plaats. DUNO heeft een achterstand van twee punten. Trainer Kees Kroon van Naaldwijk ontving een rode kaart van de scheidsrechter.

Lyra hielp regiogenoot Naaldwijk een beetje door een prima overwinning te behalen op DUNO. De Lierse ploeg wist de gelederen gesloten te houden en won met 2-0. Lyra heeft met nog twee speelronden te gaan vier punten voorsprong op de eerste p/d-plaats en heeft aan één overwinning voldoende voor klassenbehoud.

Sportclub Monster leed in de subtopper tegen SVC'08 een, misschien wel dure, 1-0 nederlaag. De Monsterse ploeg kan de nacompetitie halen door winst van de derde periode of door alsnog als derde te eindigen in de eindrangschikking. De achterstand op nummer drie Be Fair bedraagt vijf punten. VDL en MVV'27 zijn veilig en verloren respectievelijk van Be Fair (0-3) en TAVV (0-5).

Derde klasse C

Westlandia behaalde het lang verwachte kampioenschap. De wedstrijd tegen IJVV de Zwervers werd met een 3-0 overwinning afgesloten. Doordat concurrent Houtwijk op eigen veld met 1-0 verloor kon Westlandia op vreemde bodem de kampioensvlag hijsen.

Op Paasmaandag kan Westlandia de tweede prijs van het weekend pakken. Bij winst op KMD wint het de tweede periodetitel. Mocht KMD winnen dan wint de Wateringse ploeg de tweede periode. Spelen de streekgenoten gelijk dan is de tweede periodetitel voor Honselersdijk.

Honselersdijk lijkt de nacompetitie voor het grijpen te hebben, maar is afhankelijk van Westlandia. De kampioen moet de tweede of derde periode winnend afsluiten. In het slechtste scenario kan Honselersdijk de nacompetitie missen. Bij Kethel Spaland wist Honselersdijk met 4-1 te winnen.

Vierde klasse C

Quintus heeft een goed jaar bekroond met het kampioenschap. In de kampioenswedstrijd bij NOCKralingen kwam de Heulse ploeg zoals verwacht niet in de problemen. De teller stokte voor de Heulse ploeg bij tien treffers. De Rotterdammers wisten eenmaal tot scoren te komen. Saillant detail was dat NOCKralingen met negen spelers aan de wedstrijd startte en zelfs bij een 1-0 achterstand gelijk wist te maken. Daarna scoorde Quintus snel drie keer op rij en was de wedstrijd beslist.

De wedstrijd tussen Maasdijk en DVC haalde het einde niet. Na 71 minuten staakte de scheidsrechter de wedstrijd na de derde rode kaart aan de zijde van DVC. De stand van staken was 2-2.

MSV'71 lijkt de tweede regioploeg te worden die de nacompetitie gaat spelen. Maasdijk is al zeker van het toetje. MSV'71 staat vierde en heeft drie punten voorsprong op Excelsior Rotterdam. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft MSV'71 vier punten nodig om de nacompetitie veilig te stellen. MSV'71 won nipt met 2-1 van HPSV.

Verburch verloor aan de Arckelweg met 7-3 van runner-up Hermes DVS en verspeelde hiermee een ticket voor de nacompetitie.