Archief

Veldkorfbal: ODO wint overtuigend van ONDO

Eerste klasse F

CKC Maassluis heeft de achterstand op Kinderdijk zien oplopen tot drie punten. Kinderdijk won verrassend van KOAG en CKC Maassluis verloor met 13-10 van Fortis. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan CKC Maassluis nog voorbij Kinderdijk komen aangezien het wedstrijdprogramma minder zwaar is. Kinderdijk speelt nog tegen kampioenskandidaten Swift en Pernix en ontmoet nog het uitgespeelde Fortis. CKC Maassluis ontmoet de uitgespeelde teams RWA en KOAG en streekgenoot Valto. Een zevende plaats, met als gevolg een beslissingswedstrijd, lijkt het hoogst haalbare.

Valto heeft een voorsprong van twee punten op Kinderdijk, dat op een p/d-plaats staat. De Lierse ploeg speelde een prima wedstrijd tegen kampioenskandidaat Pernix, maar verloor nipt met 11-10. Valto speelt nog tegen KOAG, CKC Maassluis en in de laatste wedstrijd gaat de Lierse ploeg naar misschien wel de kampioenswedstrijd van Swift.

Tweede klasse I

ODO en ONDO hebben beide nog één overwinning nodig om veilig te zijn. De ploegen troffen elkaar in de streekderby. ODO was op het Julianasportpark de bovenliggende partij en gaf de thuisploeg geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. De Maaslandse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 10-6. Na de pauze werd de marge ruim verdubbeld en ging ODO met een 19-11 overwinning terug naar huis. Bij ONDO was Justin Meijerink de topscorer met vier treffers. Jesse van der Hout scoorde eveneens vier keer en werd topscorer bij ODO.

Dijkvogels boog diep voor GKV. De Maasdijkse ploeg verloor met 22-9. Dijkvogels kan de twee streekgenoten en zichzelf over drie weken een goede dienst bewijzen. De Maasdijkse equipe kan zich veilig spelen door te winnen van TOGO, dat op een voorlaatste plaats staat. De voorsprong van Dijkvogels op TOGO bedraagt drie punten.