Archief

Verscherpt toezicht rond Esdoorn

Er komt een samenscholingsverbod in de Esdoorn en naaste omgeving in Naaldwijk. Dat is besloten door burgemeester Van der Tak, Politie Westland en de Officier van Justitie. Zij willen het toezicht in dit gedeelte van de wijk Opstal flink verscherpen om verdere overlast van jongeren te voorkomen.

Het was de raadsfractie van LPF Westland die eind vorige week om een samenscholingsverbod vroeg. Verder worden er verblijfsontzeggingen opgelegd en wordt cameratoezicht ingesteld. Het toezicht door politie aan de Meidoorn, Esdoorn en Linde wordt geïntensiveerd. Jongeren uit de overlastgevende groep worden geplaatst in het Veiligheidshuis Haaglanden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van intensieve inzet van de zorgcoördinator.

De wijk heeft sinds eind vorig jaar veelvuldig te maken met criminele jongeren. Destijds ging het onder meer om dreigementen tegen medebewoners, het vernielen van trappenhuizen en het dealen van drugs. De aard van de incidenten werd de afgelopen tijd steeds erger. Volgens de gemeente maakt een aantal van de leden van de overlastgevende jeugdgroep deel uit van een criminele jeugdgroep.

Bewoners in de omgeving ontvangen volgende week een brief van de gemeente.