Archief

Oppositie Maassluis krijgt weinig macht

Met maar zeven van de 23 zetels lijkt de aankomende oppositie in de gemeenteraad van Maassluis weinig in te kunnen brengen. "Met deze verhouding wordt het voor de oppositie moeilijk gemaakt om wat te kunnen doen", zegt John Dolstra van de ChristenUnie, één van de drie oppositiepartijen.

De partij was tot en met vrijdag nog betrokken bij de gesprekken om te komen tot een coalitie, maar de partijen PvdA, CDA, VVD en VSP willen niet met de ChristenUnie verder. Dolstra had goede hoop om mee te kunnen doen in een coalitie, omdat zijn partij van één zetel naar twee zetels is gegaan. Hij is dan ook niet tevreden met de manier waarop de gesprekken zijn verlopen. Volgens Dolstra is het proces niet transparant en is mogelijk vanaf het begin aangestuurd op de nu beoogde combinatie.

Dolstra zegt over de gesprekken met informateur Arnold Keijzer van de PvdA: "In het eerste gesprek werd ons al gevraagd of we gedoogpartner wilden worden, omdat de PvdA een tweede wethouder wil leveren. Het laatste gesprek ging er met name over wat de PvdA wil. Wat wij vonden, werd steeds meer naar achteren geschoven."

Eerder werd al bekend dat Maassluis Belang en D66 niet meer uitmaken van de coalitievorming. De drie partijen gaan deze week met elkaar een oppositieoverleg voeren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen