Archief

Zoektocht naar oudste boeren- of tuindersbedrijf

Hogeschool Windesheim in Zwolle, LTO Noord, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en Rabobank gaan op zoek naar het oudste agrarische familiebedrijf in Nederland. Boeren en tuinders van wie het bedrijf al vele generaties in de familie is, worden opgeroepen zich aan te melden.

Aanleiding voor de zoektocht is het International Year of Family Farming. Onder de titel 'Boer zoekt roots' wordt gezocht naar familiebedrijven, die het is gelukt om vanuit het verleden een bedrijf te realiseren waar de ondernemers nog steeds trots op zijn. De meeste bedrijven in land- en tuinbouw zijn gezinsbedrijven die al eeuwenlang in de familie zijn.

Op 20 november willen de vier partners tijdens een congres bekend maken welke boeren-of tuindersfamilie de oudste 'roots' heeft. Hiervan en van andere uit de top tien worden persoonlijke portretten gemaakt. Die worden opgenomen in de rapportage over het onderzoek naar gezinsbedrijven in land- en tuinbouw, dat dit jaar wordt gehouden door Windesheim in samenwerking met het LEI.

Familiebedrijven kunnen zich tot 1 juni 2014 aanmelden via www.windesheim.nl/boerzoektroots.

Categorieen:
Algemeen