Archief

LPF wil samenscholingsverbod Esdoorn

LPF Westland wil dat burgemeester Van der Tak met spoed een samenscholingsverbod uitvaardigt voor het gebied rondom de Esdoorn in Naaldwijk. In januari kaartte de fractie de overlast in de wijk al aan. Een incident van donderdag, waarbij een kopstoot werd uitgedeeld en een steen door een ruit werd gegooid, is aanleiding om dat opnieuw te doen.

Ondanks inspanningen van onder meer politie en jongerenwerk vergallen jongeren volgens de LPF de sfeer in de wijk. Die is inmiddels grimmig en bedreigend, zegt de fractie. De overlast bestaat uit vernielingen, drugsdealen en bedreigingen.

Van der Tak zei in januari tegen de gemeenteraad de zaak stevig aan te pakken. Samen met de politie, buurtpreventie en woningcorporatie Vestia werd een plan van aanpak opgesteld. De gemeente meldde in februari dat de overlast was afgenomen.

LPF Westland zegt helaas te moeten constateren dat het gaat om "een groep jongeren die lak heeft aan regels en wetten en zich waant in een vrijstaat". Om de veiligheid van de buurtbewoners te garanderen, moet er volgens de LPF per direct een samenscholingsverbod worden ingesteld.

Verder hoopt de fractie op cameratoezicht en een proef met particuliere beveiligers. Tot slot wil ze dat burgemeester Van der Tak een pittig gesprek aangaat met Vestia. De woningcorporatie schiet wat de LPF betreft flink tekort. Ze wijst huurders niet of onvoldoende op haar plichten, en huisvest te veel kansarme gezinnen in één gebied.