Archief

Akkoord over cao FloraHolland

Bloemenveiling FloraHolland is het met FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond eens geworden over een nieuwe cao. Dat meldt FloraHolland maandag op haar website. Vrijdag voerden de partijen de laatste gesprekken. De komende twee weken wordt het akkoord door de bonden voorgelegd aan de leden.

Nu.nl meldt dat werknemers met terugwerkende kracht per 1 januari 2014 een loonsverhoging krijgen van 1,75 procent. Per 1 januari 2015 komt er nog eens 1,75 procent bij.

FloraHolland zegt in een verklaring tevreden te zijn met het resultaat. "Zo zijn er meer keuzemogelijkheden voor medewerkers en tonen de salarisverhogingen de waardering voor de inzet van medewerkers. Verder zijn regelingen gemoderniseerd, vereenvoudigd en gelijk getrokken."

Gesprekken tussen de bonden en de bloemenveilig liepen meerdere keren spaak. In februari besloten medewerkers van FloraHolland in Honselersdijk, Aalsmeer en Rijnsburg te gaan staken. Een week later werden de partijen het in grote lijnen eens over een sociaal plan. Verdere onderhandelingen volgden.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen