Archief

Veldkorfbal: Valto, ODO en Dijkvogels winnen

In de tiende speelronde deden Valto, ODO en Dijkvogels goede zaken om weg te komen uit de degradatiezorgen. CKC Maassluis ziet het degradatiespook wel steeds dichterbij komen. ONDO speelt het seizoen uit, maar is nog niet geheel veilig.

Eerste klasse F

Valto heeft goede zaken gedaan in de onderste regionen. In het degradatieduel tegen Kinderdijk pakte de Lierse ploeg op eigen veld twee belangrijke punten. Na een spannend duel stond een 12-11 zege op het scorebord voor de thuisploeg. Door deze overwinning heeft Valto vier punten voorsprong op Kinderdijk, dat op een p/d-plaats staat.

De strijd om rechtstreekse degradatie zal na deze speelronde gaan tussen CKC Maassluis en Kinderdijk. CKC Maassluis verloor nipt van Pernix. Na een gelijke stand halverwege de wedstrijd (6-6) eindigde het duel in een 16-15 overwinning voor de bezoekers in Maassluis. Pernix is nu samen koploper met Swift. CKC Maassluis is hekkensluiter en staat op de degradatieplaats. Kinderdijk heeft één punt voorsprong op CKC Maassluis.

Tweede klasse I

In de onderste regionen deden Dijkvogels en ODO goede zaken door hun concurrenten in de strijd om lijfsbehoud te verslaan. Dijkvogels speelde tegen hekkensluiter DSO en won in Maasdijk met 10-8. ODO won met ruim verschil van nummer voorlaatst TOGO: 18-12. Beide regioploegen hebben acht punten en staan drie punten voor op TOGO en vier op DSO.

ONDO incasseerde de vijfde nederlaag. In Sliedrecht kreeg de 's-Gravenzandse ploeg geen voet aan de grond tegen Merwede en verloor met 17-9.