Archief

Overige sporten: titel tafeltennissers TOG

TafeltennisHeren, landelijke 2e divisie

De heren van Smash verkeren in grote degradatiezorgen. De Monsterse ploeg verloor in groep D kansloos met 8-2 van koploper Red Stars en staat nu voorlaatste. In de laatste speelronde speelt Smash tegen Entac dat acht punten meer heeft dan de Monsterse ploeg. Smash moet met de maximale score winnen anders is men gedegradeerd.

Streekgenoot De Salamanders uit Wateringen deed goede zaken in strijd om lijfsbehoud. Door een 7-3 overwinning op Ilac heeft de ploeg direct lijfsbehoud in eigen hand. In de laatste competitieronde is HTC de tegenstander, deze ploeg staat vier punten achter op De Salamanders en staat op een degradatieplaats.

Heren, landelijke 3e divisie

De reserves van De Salamanders hebben zich op een ronde van het einde weten te handhaven. Na de promotie in de najaarscompetitie is dit een prima prestatie. De Wateringers wonnen met 8-2 van het derde team van Wijzenbeekkled/Westa.

Regionaal

Het eerste team van tafeltennisvereniging TOG uit Maassluis is dit weekend kampioen geworden in de tweede klasse van de afdeling West van de NTTB. In de Olympiahal werd met 9-1 gewonnen van Rijnsoever. Concurrenten Docos en Papendrecht kwamen niet verder dan respectievelijk 6-4 en 5-5 en kunnen TOG, met nog één wedstrijd te gaan, niet meer inhalen.

Tegen Rijnsoever bleven Jeroen Hendriks en Arthur Dukker ongeslagen. Ewoud van Velzen won twee partijen en de dubbel was ook voor TOG. Ron van der Weiden speelde niet. Na het kampioenschap komt TOG in het najaar, voor het eerst sinds 2008, weer uit in de eerste klasse van de reguliere competitie.Schaken


2e klasse

De Westlandse Schaak Combinatie heeft zaterdag zeer goede zaken in de strijd tegen degradatie. WSC klom op de ranglijst enkele plaatsen na de ruime 2,5-5,5 zege bij HSG. Paul Brasser, Michiel van Woerden, Johan Valstar en Manfred Kindt wisten hun partijen te winnen. Er is half mei nog één competitieronde af te werken.

Basketbal

Dames, promotiedivisie

Green Eagles heeft zaterdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Wethouder Smithal in Maassluis. De dames van coach Derksen verloren met 55-80 van Apollo en blijven voorlaatste.