Archief

Zaterdagvoetbal: Quintus en Westlandia ruiken titel

Topklasse

Het worden nog drie spannende wedstrijdronden in deze klasse voor Excelsior Maassluis. De tricolores verloren op eigen veld met 3-1 van HHC Harendenberg. Excelsior Maassluis kan in ieder geval niet meer rechtstreeks degraderen, maar kan nog steeds op de enige p/d-plaats terecht komen. De voorsprong op Noordwijk bedraagt zes punten. Volgende week kunnen de tricolores zich veilig spelen tegen degradant Ter Leede.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande komt stapje voor stapje dichterbij handhaving. Op het Julianasportpark speelde de thuisploeg met 0-0 gelijk tegen RVVH. FC 's-Gravenzande heeft nu drie punten voorsprong op de eerste p/d-plaats van Kloetinge. Volgende week speelt FC 's-Gravenzande uit tegen Zwaluwen, waarna vervolgens de degradanten Oranje Wit en Heinenoord volgen. Kloetinge speelt volgende week tegen XerxesDZB. De Rotterdamse ploeg kan zich bij winst veilig spelen.

Tweede klasse C

De strijd om het kampioenschap tussen HVC'10 en Valken'68 gaat onverminderd door. De Hoekse ploeg tankte zelfvertrouwen na de nederlaag van vorige week tegen Valken'68. In Pijnacker werd ternauwernood met 2-1 gewonnen van hekkensluiter DSVP. Valken'68 liet MVV'27 kansloos en won met 5-2. MVV'27 heeft officieel nog één punt nodig om veilig te zijn.

VDL heeft zich officieel veilig gespeeld. Op sportpark De Hoge Bomen won VDL met ruime cijfers van Naaldwijk: 4-1. Naaldwijk krijgt het de komende drie wedstrijde zwaar om het vege lijf te redden, want de voorsprong op nummer 13 DUNO is geslonken tot twee punten.

DUNO verraste op sportpark Polanen sportclub Monster en ging met een driepunter terug naar Den Haag. Het werd 1-0 voor de bezoekers. De thuisploeg bewees zichzelf een slechte dienst. In strijd om de derde periodetitel liet men drie dure punten liggen en op de ranglijst passeerde Be Fair de Westlandse ploeg. Hierdoor ligt Be Fair op koers voor de vervangende periodetitel. Sportclub Monster moet dus in ieder geval derde of winnaar van de derde periode worden om nacompetitie te spelen.

Lyra verloor op eigen veld met 3-2 van TAVV, dat mede hierdoor mee blijft doen in strijd om de derde periode. Lyra heeft vier punten voorsprong op de eerste p/d-plaats van Zevenhoven. Volgende week spelen Naaldwijk en Zevenhoven tegen elkaar en ontmoet Lyra DUNO. Twee krakers die van belang zijn in de onderste regionen.

Derde klasse C

Westlandia heeft aan topper tegen Houtwijk een punt overgehouden. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde de wedstrijd in 1-1. De Naaldwijkse koploper kan komend weekend de vlag in top hijsen en heeft daarvoor twee kansen. Zaterdag speelt de ploeg bij IJVV de Zwervers. Bij winst van Westlandia en puntverlies van Houtwijk is Westlandia kampioen. Winnen zowel Houtwijk als Westlandia dan kan de Naaldwijkse ploeg op Tweede Paasdag bij KMD de kampioensvlag hijsen.

KMD kan de nacompetitie nog halen, ondanks dat het gelijkspeelde tegen IJVV de Zwervers. Op sportpark Suijderveldt eindigde de wedstrijd in 1-1. Voor KMD is het te hopen dat de nummers één tot en met drie op de ranglijst een periodetitel pakt, respectievelijk Westlandia, Houtwijk en Honselersdijk. De Wateringers moeten dan wel als vierde eindigen en moeten dan afrekenen met Die Haghe.

Honselersdijk is nog niet verzekerd van nacompetitie. Het kan alleen fout lopen voor SVH als KMD de tweede periode wint en een andere ploeg dan Westlandia de derde periode zou pakken.

Vierde klasse

Quintus moet het komende kampioenschap een week uitstellen. Bij winst op Excelsior Rotterdam had de Heulse ploeg kampioen kunnen worden indien Maasdijk punten zou verspelen in de derby tegen Verburch. Quintus won met 2-0 van de Rotterdamse ploeg en zag vervolgens Maasdijk flink uithalen tegen Verburch: 7-1. Het verschil tussen beide ploegen is vier punten. Maasdijk speelt volgende week tegen DVC en Quintus gaat op bezoek bij NOCKralingen. De Heulse ploeg heeft nog drie wedstrijden te spelen en Maasdijk heeft twee wedstrijden voor de boeg.

Verburch is nog in de race om een plaats in de nacompetitie, maar zal dan moeten afrekenen met MSV'71 en Excelsior Rotterdam. In ieder geval zal één van die drie ploegen op zeker nacompetitie gaan spelen. In strijd om de nacompetitie had MSV'71 een gat kunnen slaan van zes punten, maar op eigen sportpark won DVO'32 verrassend met 1-0. MSV'71 heeft drie punten voorsprong op Verburch en Excelsior Rotterdam.