Archief

Zaalhandbal jeugd: knappe prestaties VELO en Quintus

Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor B-junioren in de Sporthallen Zuid in Amsterdam hebben de dames van Quintus nipt de titel aan hun neus voorbij zien gaan. Na een zinderende finale won Westfriesland/SEW met 11-10. Quintus leidde met nog enkele minuten te spelen met 10-9.

De dames van Quintus speelden samen streekgenoten Veneco/VELO en Verburch voor de titel. Verburch mocht meedoen na het afzeggen van Fortissimo. Quintus speelde in poule A en de andere twee ploegen kwamen elkaar tegen in poule B.

Quintus opende met een overwinning tegen Vlug en Lenig (18-11) en won vervolgens van JHC (13-7). De laatste poulewedstrijd tegen SEW ging om de eerste plaats, want beide teams waren al geplaatst voor de kruisfinales. SEW won ruim met 22-13. Des te knapper van de Heulse ploeg om de rug te rechten in de finale.

In de andere poule was duidelijk dat Verburch een bijrol zou gaan spelen. De Poeldijkse ploeg verloor de openingswedstrijd van VELO met 21-9. Vervolgens werd verloren van Succes Schoonmaak/VOC (28-10) en Fiqas/Aalsmeer (23-9). VELO haalde de kruisfinale na een overwinning op Aalsmeer (11-9). De laatste poulewedstrijd tegen VOC werd met 22-7 verloren.

In de kruisfinale weerde VELO zich knap tegen SEW. De Wateringse dames verloren uiteindelijk met 15-13 na een 8-9 achterstand bij de rust. Quintus won in de andere halve finale verrassend van VOC. Na een 8-5 achterstand in de rust, won Quintus nipt met 15-14. In de finale was SEW dus net te sterk. VELO eindigde als vierde nadat het met 13-8 verloor van VOC.

Bij de heren wist Quintus de kruisfinale niet te halen. De Heulse ploeg begon met een 25-9 overwinning op Nieuwegein. Vervolgens verloor Quintus na een spannende wedstrijd met 15-14 van Kras/Volendam. In de laatste poulewedstrijd bleek de latere finalist Aalsmeer met 16-9 te sterk.