Zaalhandbal dames: onnodig verlies Quintus

Virto/Quintus heeft in de kampioensgroep een grote kans laten liggen om druk te houden op runner-up Succes Schoonmaak/VOC. De wedstrijd tegen Kwebbel/E&O moest gewonnen worden, wist trainer/coach Alex Curescu, want Schuler/DOS kon wel eens gaan winnen van VOC. DOS speelde enkele wedstrijden zwak, ontsloeg de trainer en is na de trainerswissel op de weg terug. In Emmer-compascum won DOS inderdaad van VOC, maar enkele kilometers in Emmen verder beende Curescu boos weg na de 22-21 nederlaag van zijn ploeg tegen E&O. De Heulse ploeg had een kans laten liggen om af te rekenen met E&O, maar pakte de kans niet en kreeg de deksel op haar neus.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd was er niets aan de hand voor Quintus en de 10-7 voorsprong was dan ook terecht. E&O knokte zich terug in de wedstrijd en Quintus kon het tij niet keren en maakte te veel technische fouten. Quintus had de kans om de rust te halen met twee doelpunten voorsprong, maar in plaats van een voorsprong verspeelden de bezoekers in Emmen eenvoudig de bal en valk voor rust kwam E&O langszij: 12-12.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op en kreeg het duel een zenuwslopend verloop. Halverwege de tweede helft had Quintus bij een 16-15 voorsprong de kans om weg te lopen, echter de ploeg kon niet doordrukken. E&O herstelde zich en het bleef spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Dankzij Helen van Beurden bleef Quintus lang in de wedstrijd, want aanvallend bakte de ploeg er in de slotfase weinig van, maar ook zij moest zich uiteindelijk gewonnen geven. E&O won met 22-21.

VOC was ondanks de nederlaag toch de lachende derde en behoudt drie punten voorsprong op Quintus.