Archief

Maassluis en Rotterdam niet uit windmolenkwestie

Het college van B en W in Maassluis overweegt bezwaar in te dienen bij de gemeente Rotterdam vanwege het geplande windmolenpark langs de Nieuwe Waterweg. De rij windturbines komt op Rotterdams grondgebied tussen de Maeslantkering en de Oranjeplas.

Het college van Rotterdam wil een vergunning afgeven voor acht windmolens. Hierbij komt één windmolen dicht bij appartementencomplex 't Leye Lant. En dat is volgens Maassluis tegen de afspraken in. De betrokken bewoners vrezen voor slagschaduw, horizonvervuiling en een waardedaling van hun appartement.

Desgevraagd laat het Maassluise college weten, dat er in de afgelopen maanden intensief contact is geweest met de gemeente Rotterdam. Daarbij zijn de bezwaren van de bewoners en van gemeente Maassluis besproken en is onderzocht hoe aan deze bezwaren tegemoet kan worden gekomen. Hier zijn de twee gemeenten niet uitgekomen.

"Nu de formele procedure start, bestuderen wij uitvoerig de stukken die bij de omgevingsvergunning zitten en maken de balans op. Het indienen van een zienswijze is daarbij een optie", aldus het college.

De gemeenteraad van Maassluis nam in februari unaniem een motie aan, waarin deze zich uitsprak tegen de windmolen naast de Oranjeplas. Wethouder Huub Eitjes zei er toen bij: "Als ze niet mee willen buigen, gaan we bezwaar maken, op elke mogelijke manier".

Categorieen:
Maassluis Algemeen