Archief

Maassluis: coalitie PvdA, CDA, VVD en VSP op til

In de gemeente Maassluis wordt gewerkt aan een coalitie van PvdA, CDA, VVD en Verenigde Senioren Partij (VSP). Dat heeft informateur Arnold Keijzer (PvdA) vrijdag bekendgemaakt. Dit betekent, dat voor MaassluisBelang, ChristenUnie en D66 een oppositierol in het verschiet ligt.

De beoogde coalitiepartners hebben bij de gemeenteraadsverkiezing elk vier zetels verworven. Met in totaal 16 van de 23 zetels vertegenwoordigen zij een ruime meerderheid, want de andere drie partijen komen samen immers tot niet meer dan 7 zetels.

Keijzer heeft eerst met alle partijen gesproken en daarna volgde een serie verkennende gesprekken tussen deze vier partijen. "Ik kan nu melden dat PvdA, CDA, VVD en VSP het vertrouwen naar elkaar hebben uitgesproken om samen een stabiele coalitie te vormen", zegt Keijzer. Zij willen nog deze maand een coalitieakkoord presenteren, zodat in de eerste raadsvergadering van mei het nieuwe college kan worden benoemd.

In de afgelopen vier jaar kende Maassluis een coalitie van PvdA, VVD en VSP, waarbij laatstgenoemde geen vertegenwoordiger in het college van B en W kende. Praktisch gesproken, koerst Maassluis dus aan op een voortzetting van de huidige coalitie, aangevuld met het CDA.

Categorieen:
Maassluis Algemeen