Archief

LPF wil samenscholingsverbod bij Esdoorn

Er zou met onmiddellijke ingang een samenscholingsverbod in de straat Esdoorn in Naaldwijk moeten worden ingevoerd. Dat stelt de raadsfractie van LPF Westland in schriftelijke vragen aan het college van B en W. "De sfeer rond de Esdoorn is momenteel grimmig en bedreigend en dat mogen we niet accepteren", betoogt de LPF.

Donderdag is er in genoemde buurt opnieuw een geweldsincident geweest. Na een vechtpartij tussen twee personen werd een woning door een groep jongeren belaagd en is er een ruit van de desbetreffende woning ingegooid. "Na de vele inspanningen van onder anderen de politie, het jongerenwerk, het wijkteam, de burgemeester en LPF-Westland moeten wij helaas constateren, dat we hier te maken hebben met een groep jongeren die lak heeft aan regels en wetten en zich waant in een vrijstaat", aldus de fractie.

Er worden onder meer verwijten geuit aan het adres van woningcorporatie Vestia, die huurders niet of onvoldoende zou aanspreken op hun plichten c.q. verantwoordelijkheden en door het huisvesten van kansarme gezinnen in één gebied.

Behalve een samenscholingsverbod wil de LPF op zo kort mogelijke termijn ook cameratoezicht, om daarmee de openbare veiligheid te verhogen. En is het misschien mogelijk om bij wijze van proef particuliere (Westlandse) beveiligingsbedrijven in te schakelen, zoals eerder is geopperd door LPF en CDA?, aldus de fractie.