Archief

'Voorzetting huidige coalitie plus VVD'

CDA Westland mikt op voortzetting van de huidige coalitie met toevoeging van de VVD. Dat is woensdagavond bekendgemaakt. Dit betekent, dat na de fracties van Westland Verstandig, ChristenUnie-SGP en D66 nu ook LPF Westland is afgevallen.

De beslissing om te proberen een coalitie te vormen van CDA, GemeenteBelang Westland, VVD en Progressief Westland is gebaseerd op het eindrapport van de informateurs Jan Prins en Adri Bom-Lemstra. "Naar het oordeel van de informateurs leidt een coalitie met deze samenstelling tot bestuurlijke continuïteit, een groot draagvlak en stabiliteit in de gemeenteraad", aldus het CDA.

Als grootste partij sinds de jongste gemeenteraadsverkiezing hebben de christendemocraten het voortouw in de vorming van een nieuwe coalitie. De fractie heeft nu oud-fractievoorzitter Martin Buitelaar en de nieuwe vicefractievoorzitter Karin Zwinkels aangewezen als formateurs. Het streven is, dat eind deze maand de nieuwe coalitie gevormd is.

LPF Westland heeft woensdagvond als volgt gereageerd. "Wij hebben met verbazing kennis genomen van keuze CDA. Bestuurlijke continuïteit betekent dat verkiezingen er niet toe doen", aldus de LPF.

Categorieen:
Westland Algemeen