Archief

Leegstand Maassluis teruggedrongen

De leegstand van winkelpanden in de binnenstad van Maassluis is sterk teruggedrongen. Johan van Dalen begon in juni vorig jaar als acquisiteur met negentien leegstaande panden. Nu staan er nog maar vijf leeg. Van Dalen zegt, dat hij hiermee zelfs op het punt is aangekomen dat hij vierkante meters te kort komt. De nu leegstaande panden zijn kleiner dan waar vraag naar is.

De acquisiteur heeft dit bereikt door het aantrekken van nieuwe ondernemers in de binnenstad. Als voorbeeld noemt hij een parfumerie. Deze zit elders in de stad, maar verhuist nu naar de binnenstad.

Waar mogelijk is ook gekeken naar de huidige situering, zoals bijvoorbeeld de tattoo-winkel aan de Doctor Kuyperkade. "Het besluit ligt uiteindelijk bij de ondernemers, maar ik stuur wel op betere plekken. Een tattoo-winkel kan beter naast horeca zitten met veel toeloop dan tussen modewinkels", aldus Van Dalen. Omdat de tattoo-winkel ook zocht naar een grotere ruimte, is deze verhuisd naar de Markt.

De acquisiteur is vorig jaar zomer aangesteld door de gemeente, als een uitvloeisel van het Actieplan Binnenstad. Dit plan was door de gemeente in samenspraak met de ondernemers ontwikkeld.

Categorieen:
Maassluis Algemeen