Archief

Wieken worden weggehaald

Morgen (woensdag) begint een aannemer met het opruimen van de resten van de wieken van de molen aan de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande. Tevens zullen er noodreparaties aan het zink worden uitgevoerd, zodat het hout erachter droog blijft. Dat heeft het bestuur van de stichting 's-Gravenzandse Korenmolen dinsdag bekendgemaakt.

Totdat de molen weer in zijn oude glorie hersteld is, zal hij van tijd tot tijd opengesteld worden voor speciale gelegenheden. Zo is er op zaterdag 19 april een schilderijententoonstelling van enkele 's-Gravenzandse amateurs die de molen een warm hart toedragen.

Het was op donderdagavond 6 februari, dat 's-Gravenzande werd opgeschrikt door het afbreken van het wiekenkruis van de molen. Een groot deel van de omloop is door de val van de wieken volledig verdwenen. Dat iets dergelijks kon gebeuren, kwam ook bij het bestuur als een volslagen verrassing. Tot nu toe hebben de deskundigen nog geen uitsluitsel kunnen geven over de oorzaken.

Het bestuur van de stichting is al druk bezig om contacten te leggen met externe partijen zoals gemeente, provincie, verzekeringsmaatschappij, restauratiebedrijf en andere stichtingen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor de renovatie- en herstelwerkzaamheden.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen